,,Szegény kutya“

2020. január 12. by
Kutyasétáltatás Kutyasétáltatás
Értékelés:
(0 szavazat)

Pár nappal ezelőtt, amikor Foxyval a közelben sétáltunk és éppen az iskolaudvar mellé értünk,

 egyszer csak egy 8 év körüli kislány nem kis rosszallással, jó hangosan, hogy a kerítésen át is halljam, felkiáltott: ,, Szegény kutya! “

 

 Ledöbbentem és egyúttal elgondolkoztam. Miért sajnálta meg ? Ez a gyerek valami különös oknál fogva tudott a kutyám múltjáról, hogy az utcáról mentették? Belelátott a fejébe, a lelkébe? Vagy azt látta, hogy szeretne futkosni, kutyapajtásokat keresni, és hogy gátolja ebben a póráz? Valóban a rövidebbet vittük magunkkal, mert a hosszabb flexit már nem használjuk, miután egy nap véletlenül kiesett a kezemből egy pók láttán, a kutyám pedig megrémülve a mögötte csattogó tárgytól ki akart szaladni a világból. Szerencsére 100 méterre a háztól akadt bele a zsinór egy korlátba, így egyből ki is tudtam szabadítani. Mindezek mellett amúgy sem engedhetem szabadon az út mellett, még akkor se ha alacsony a forgalom, mivel  balesetveszélyes ha kifut egy autó elé, ráadásul a rendszabályok is tiltják.

 

Összességében véve tehát még mindig nem értettem, hogy miért kommentálták boldogan galoppozó kutyám biztonságos sétáltatását ennyire szemrehányóan.

 

Tovább elmélkedem rajta, két okból is. Egyrészt szeretnék még tovább fejlődni, hiszen a legjobbat akarom Foxynak, és hát tudjuk, hogy a gyerekektől rengeteget tanulhatunk. Másrészt tudtam, hogy az egész országunk fejlesztésre szorul az állattartás terén. Nem annyira nagy falu a miénk és egy amerikai külvárosra hasonlít az egyik fele,  ahol leginkább a városközpontból kiköltözött emberek laknak, de ennek ellenére még így is ritka itt a kutyasétáltatás. Rendszeresen csak egy kis Yorkshire terrierrel szoktunk találkozni, akit lelkesen visz ki a gazdája.

 

Sajnos a legtöbb háznál a kutya helye még mindig csak kinn az udvaron van, néha láncon, és sokan azt gondolják, hogy egy lakásban csak szenvednének. Míg bizonyos országokban már a törvény büntet, ha nem viszi ki naponta sétálni a gazdi a négylábú társát, nálunk a legtöbb család úgy hiszi, hogy elég neki a kert, de az se baj, ha kiszökik egyedül. ,,Hadd sétálgasson amerre akar”, gondolják néhányan helytelenül.

 

Persze rosszabb nemzetek is vannak, de előrefele kell tekintenünk. Többször vigyük ki tehát kutyánkat pórázon sétálni egy nap, és meglátjuk, hogy mennyi közös élményt szerezhetünk,amitől jobbá válnak napjaink.

 

 

(Az angol fordítás megtalálható a www.confidenceinlife.com oldalon.)

 

 

Legújabb tartalom

Nincs még fiókod? Regisztrálj!

Jelentkezz be

FELIRATKOZTÁL MÁR? Ha szeretnél értesítést kapni a legfontosabb cikkekről, iratkozz fel a hírlevélre! :)

Please enable the javascript to submit this form