Célom elérése, a könyvírás

2022. január 01. by
Boldogság kérdőív Boldogság kérdőív
Értékelés:
(0 szavazat)

Pár hónapig szünetet tartottam a cikkek írásában. Valójában nem is szünetnek nevezném, hanem energiaátcsoportosításnak.

 

Beszippantott nyáron a boldogság kérdőíves könyvem írása, és mivel az összes erőmre szükségem volt hozzá, a blogra nem szántam időt. Tovább bonyolította a helyzetet a szeptemberi iskolai- és a magántanítás kezdete. Addigra már befejeztem az alkotás nehezebb részét, én legalábbis úgy éreztem, és meglepetésként ért, hogy a szerkesztéshez ennyire sok idő és odafigyelés szükséges.

 

Egyszer azt olvastam, hogy az írás az egyik legtöbb mentális energiát igénylő munka, ennél nehezebb dolga már csak a karmesternek van. Ahogy mondani szokás, apait anyait beleadtam, túllépve saját korlátaimon. Jelenleg szerkesztés alatt van már a könyv, az utolsó simítások vannak hátra. Hogy milyen csatornán adom ki, még nem döntöttem el. Az viszont biztos, hogy először csak magyar nyelven, mivel az eredeti kétnyelvű e-book ötletéből végül egy ‘rendes’ könyv kerekedett.

 

De hogyan lehet két állás és két gyermek mellett könyvet írni?

 

  • Nagyfokú kitartással és koncentrációval.

 

  • Ezen kívül a könyvírás folyamatának, akárcsak minden cél elérésének az első és legfontosabb lépése a tervkészítés.

 

  • Kell egy hosszú távú célkitűzés határidővel.

 

  • Természetesen az időközben napi szintre lebontott kisebb célok elérése is nélkülözhetetlen, örömmel tölt el, valamint határtalan büszkeséggel. Az apró lépések nélkül nem lehetne sehova sem eljutni, nélkülözhetetlen elem ezek tervezése is.

 

Gyakran utalok a hegymászásra, és ez valóban ahhoz hasonló. Nehéz és lassú, ugyanakkor felemelő érzés amikor elértem amit akartam, amikor egy hosszú folyamat után kész a nagy mű, a legújabb gyermekem, akit én hoztam létre, egy nehéz szülés eredményeként.

 

Az én elsődleges célom egy olyan könnyen hasznosítható tudás összegyűjtése volt, ami mások tapasztalatai alapján segít az embereknek boldogabb életet élni, valamint majd az állatvédelem ügyének támogatása a bevételből. Mindkettő motiváló jellegű és segít túllépni az esetleges félelmeken, miszerint mennyire lesz sikeres és vajon tetszeni fog-e az olvasóknak. Mivel segíteni szándékozok másoknak, ha egyvalaki életét jobbá teszem, már megérte.

 

Ha neked is van célod, javaslom minél előbb fogj hozzá a tervezéséhez, majd a megvalósításához. Hidd el, megéri. Kitartást kívánok hozzá!

 

 

 

(Az angol fordítás megtalálható a www.confidenceinlife.com oldalon. Miért hasznos a kétnyelvű olvasás? Ha angol nyelven is elolvasod a bejegyzéseket, ezzel fejleszted a szövegértésedet és a szókincsedet is. A fejlődéshez fontos a rendszeresség, így ha szeretnél értesítéseket kapni a legújabb tartalmakról, iratkozz fel a hírlevélre és likold a facebook oldalt!)

Legújabb tartalom

Nincs még fiókod? Regisztrálj!

Jelentkezz be

FELIRATKOZTÁL MÁR? Ha szeretnél értesítést kapni a legfontosabb cikkekről, iratkozz fel a hírlevélre! :)

Please enable the javascript to submit this form