A szív vagy az ész válasszon munkahelyet?

2022. augusztus 20. by
Csináld azt amit szeretsz Csináld azt amit szeretsz
Értékelés:
(0 szavazat)

Amikor megfogalmazódik bennünk egy új állás gondolata, vagy pályaválasztás előtt állunk, felmerül bennünk a kérdés, hogy a szív vagy az ész válasszon munkahelyet.

 

Nehéz egyértelmű választ adni, mivel mindannyian mások vagyunk, eltérő érzelmekkel és anyagi háttérrel rendelkezünk. Ráadásul a jelenlegi gazdasági helyzetben érdemes megbecsülni a fizetésünket, bárhonnan is érkezik, vagy pont a körülmények miatt érdemes megragadnunk egy jó lehetőséget. Egy dolog azonban biztos: Mindenki boldog életre vágyik.

 

De mitől leszünk boldogok?

 

Kérdőívemben, amiben 1000 embert kérdeztem meg boldogságuk okáról, rengeteg különböző válasz született.

 

A megkérdezettek a pénzt és a karriert egyáltalán nem említették, elvétve olvasni a pénzügyi szabadságról, de a szeretet szó gyakran szerepelt a válaszok közt. Boldogabbak leszünk, ha van kit szeretnünk és van aki szeret minket, legyen az a párunk, a családunk, a barátaink vagy a kisállataink. Többen külön írták az önszeretetet, amihez hozzátartozik az is, hogy olyan munkát végezzünk, amit szívesen csinálunk, ami fele a szívünk húz. Ebben tudunk igazán fejlődni, kiteljesedni, szárnyalni, alkotni.

 

A döntés meghozatala előtt kellő mértékű önismeretre van szükség, hogy tudjuk mit is szeretünk csinálni. Ha fogalmunk sincs mit akarunk, próbáljunk ki pár új hobbit, iratkozzunk be képzésekre. Rengeteg ingyenes tananyag is elérhető a neten mindenféle témakörben, például online marketing, programozás, nyelvtanulás, szövegírás, főzés, kertészkedés, gyerekfelügyelet, fényképezés stb. Figyeljük meg magunkat, mi az, amit szívesen csinálunk és olyan területen érdemes nekiállnunk munkát keresni, ami ehhez kapcsolódik.

 

Ha már van állásunk, de nem érezzük jól magukat és már a testünk valamint a lelkünk is egyértelmű jelzéseket ad a váltás szükségességéről, akkor saját érdekünkben lépnünk kell. Az érzéseinket még akkor sem söpörhetjük a szőnyeg alá, ha félünk az újtól, mivel előbb utóbb betegségek formájában köszönnek vissza. Legyünk bátrak változtatni! A félelmeink sokszor az elménk által eltúlzott nem valós alapokon nyugszanak, és az egyik leghatékonyabb mód a megszüntetésükre a félelmek ellenére történő cselekvés.

 

Ha a jelenlegi körülményeink nem teszik lehetővé a váltást, vagy anyagi okok miatt nem engedhetjük meg új foglalkozást magunknak, a józan eszünket is figyelembe véve próbáljunk meg mellékállásként belekezdeni valami olyanba, amit akár ingyen is csinálnánk. Így egy idő után biztonságosan átléphetünk egyikből a másikba. Én is hasonló módon hagytam ott a logisztikai pályafutásomat az angol tanításért.

 

Ha boldogabbak akarunk lenni, még akkor is érdemes így cselekednünk, ha kezdetben alacsonyabb lesz valamennyivel a bevételünk. Hiszen ha olyan hivatással igyekszünk elérni az anyagi biztonságot, amit a szívünkre hallgatva választunk, boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet élhetünk.

 

 

 

(Az angol fordítás megtalálható a www.confidenceinlife.com oldalon. Miért hasznos a kétnyelvű olvasás? Ha angol nyelven is elolvasod a bejegyzéseket, ezzel fejleszted a szövegértésedet és a szókincsedet is. A fejlődéshez fontos a rendszeresség, így ha szeretnél értesítéseket kapni a legújabb tartalmakról, iratkozz fel a hírlevélre és likold a facebook oldalt!)

 

Legújabb tartalom

Nincs még fiókod? Regisztrálj!

Jelentkezz be

FELIRATKOZTÁL MÁR? Ha szeretnél értesítést kapni a legfontosabb cikkekről, iratkozz fel a hírlevélre! :)

Please enable the javascript to submit this form