Jót tesz a ruhavásárlás?

2020. január 18. by
A ruha boldogabbá tesz A ruha boldogabbá tesz
Értékelés:
(0 szavazat)

Az önbizalmunk szempontjából fontos a jó megjelenés akárhol is vagyunk, például egy vizsgán, a munkahelyünkön, vagy otthon.

 

Az üzletemberek,üzletaszonyok tudják, hogy ez nélkülözhetetlen az ületkötéshez és hosszabb távon sikeresebbek lesznek, ha odafigyelnek a külsejükre. Brian Tracy-t idézve: ,,Öltözködj a sikerhez!”  De a siker boldogságot is jelent? Nem feltétlenül, de az önmegvalósítás, vagyis céljank elérése boldogabbá tesz, és ehhez a ruha egy hasznos eszköz. Ráadásul segít az önkifejezésben is, ha kialakítjuk a saját stílusunkat és az általa nyert önbizalom pozitív hatással lesz az életünkre.

 

De mi a helyzet azokkkal,akik célirányosan azért mennek vásárolni pár,, jó cuccot”, hogy feldobják a rosszkedvüket?  Ezzel azért vigyázni kell, hiszen a vásárlási mánia egy valós függőség. Én sokág a másik véglet voltam 3 ok miatt.

 

  • Először is, 2 kamasz gyerkőc mellett megpróbáltam spórolni, mint ahogyan teszi ezt sok más anya is. Ez viszont nem a legjobb módja, hiszen ahogyan egy kórházi nővér szokta annak idején mondani: ,,Ha boldog a mama, boldog a baba.”
  • Másodszor, környezetvédelmi megfontolásból úgy gondoltam, hogy ne pazaroljunk, ezért előfordult, hogy több hónapig nem vettem magamnak még egy felsőt se. Attól, hogy rendszeresen költünk magunkra, még nem leszünk gyűjtők, és el is lehet adni, adományozni ami már nem kell. 
  • Végül pedig, az elmúlt egy évben a gyerekek mellett leginkább a befogadott kutyám félelmének oldására koncentráltam, de aztán rájöttem, hogy  ő megérzi, ha gazdájával valami nincs rendben, és az is segít rajta ha a saját önbizalmamat növelem. Így végső soron ez neki is jót tesz.

 

Így tehát legutóbb,mikor próbáltam kiválasztani a megfelelő pulcsit a boltban és a boldogság érzése elhatalmasodott  rajtam miközben ellazultam a ruhák tengerében tudomást sem véve a körülöttem lévő emberekről,  elhatároztam, hogy ebből rendszert fogok csinálni.

 

Tehát azoknak akik igyekeznek magukra nem költeni, bátran tudom javasolni, hogy igenis néha kell. A családtagjaik, barátaik  pedig jó ha tudják, hogy összeségében véve nekik is hasznos, ha hagyják egymást ezen a téren kibontakozni, hiszen ha ettől egyiküknek jobb kedve lesz, az mindenkire pozitív hatással van aki csak körülötte van.

 

 

(Az angol fordítás megtalálható a www.confidenceinlife.com oldalon.)

 

 

Legújabb tartalom

Nincs még fiókod? Regisztrálj!

Jelentkezz be

FELIRATKOZTÁL MÁR? Ha szeretnél értesítést kapni a legfontosabb cikkekről, iratkozz fel a hírlevélre! :)

Please enable the javascript to submit this form