5 teendő, ha félünk valamitől

2022. október 23. by
Cselekedj a félelmeid ellenére! Cselekedj a félelmeid ellenére!
Értékelés:
(0 szavazat)

Mindenki fél valamitől, például egy nyelvvizsgától, a nyilvános szerepléstől, esetleg egy állásinterjútól.

 Ez nem a gyengeség jele, legtöbb esetben csak egy természetes reakció, egyfajta önvédelmi mechanizmus. Szükségünk is van erre az érzésre, hogy ne érjen baj minket. Akkor okoz csak problémát, amikor túlzott mértéket ölt és nem valós képzetek formájában tántorít el terveink megvalósításától.

 

Lehet tenni a félelmeink ellen?

 

Természetesen igen. Nézzük meg pontosan hogyan.

 

  • Készülj fel tanulással! A tudás kompetenciát, azaz képességet eredményez. Ha elmélyült tudásod van valamiről, az magabiztosságot fog létrehozni. Minél magabiztosabb vagy, annál jobban enyhül a félelmed is.

 

  • Gyakorolj! Ez fogja közömbösíteni a rémületet. Tanulással és ismétléssel elmélyítheted és kiterjesztheted a határaidat.

 

  • Tartsd be a fokozatosságot! Senki nem indul el anélkül a maratoni futóversenyen, hogy előtte nem futott egyre nagyobb és nagyobb távokat, egyre gyorsabban. Fokozatosan feszegesd a határaidat!

 

  • A végére vidd túlzásba a felkészülést! Inkább lődd fölé a szintet, mint hogy éppen csak megcélozd. Nyelvvizsgázni is úgy érdemes elmenni, ha már minimum 80 %-osak a próba teszted. Ha a 60%-os küszöböt célozod meg, sokkal könnyebben elbukhatsz.

 

  • Végül hozd meg a döntést és cselekedj a félelmeid ellenére is! Az az érzés, hogy mindent tudsz, nagy valószínűséggel nem fog eljönni. Sosem fogod úgy érezni, hogy teljesen felkészültél.

 

Ha mindezeket betartjuk és a cselekvés mellett döntünk, a félelmeink már nem gátolni fognak, hanem előre hajtanak minket sikereink elérése felé.

 

 

(Az angol fordítás megtalálható a www.confidenceinlife.com oldalon. Miért hasznos a kétnyelvű olvasás? Ha angol nyelven is elolvasod a bejegyzéseket, ezzel fejleszted a szövegértésedet és a szókincsedet is. A fejlődéshez fontos a rendszeresség, így ha szeretnél értesítéseket kapni a legújabb tartalmakról, iratkozz fel a hírlevélre és likold a facebook oldalt!)

 

 

 

Legújabb tartalom

Nincs még fiókod? Regisztrálj!

Jelentkezz be

FELIRATKOZTÁL MÁR? Ha szeretnél értesítést kapni a legfontosabb cikkekről, iratkozz fel a hírlevélre! :)

Please enable the javascript to submit this form