Hogyan tehet minket magabiztosabbá a rendrakás?

2022. február 20. by
Takarítás Takarítás
Értékelés:
(0 szavazat)

A tudományos kutatások szerint a rendetlenség stresszt okoz, amikor pedig rend van a lakóhelyünkön kiegyensúlyozottá válunk.

Emiatt különösen fontos, hogy tisztán és rendben tartsuk az otthonunkat és elkerüljük a rendezetlen környezetet magunk körül, ami növelni fogja a magabiztosságunk szintjét, és végül az életünk irányításának az érzését is megtapasztalhatjuk.

 

Akkor vettem észre ennek fontosságát, amikor az íróasztalomon lévő rendetlenség miatt nem tudtam rendesen folytatni a munkámat. Mindenhol papírdarabok és kávéscsészék hevertek, és őszintén, még  a jegyzeteimet sem találtam, ráadásul koncentrálnom is nehéz volt arra, amit éppen csináltam. Ekkor döntöttem el, hogy teszek ezellen.

 

Mi volt a módja annak, hogy összeszedettebbé váljak?

 

 • Számomra az első lépés a rendrakás segítségével való önbizalom fejlesztésre a tervezés volt. Készítettem pár jegyzetet a naptáramban a kezdésről és hogy pontosan mit is csináljak, ezután az egyetlen tennivaló már csak a feladatok teljesítése volt.

 • Elmentem a boltba, hogy megvegyem a szükséges takarító eszközöket.

 • Egyszerre egy szobával kezdtem és azt takarítottam ki alaposan. Ezután egyenként folytattam a többivel.

 • Tárolóedényeket használtam. Sok kartondobozunk van amiket tökéletesen feltudunk használni ebből a célből.

 • Szelektíven dobtam el a hulladékot hogy ne szennyezzem a környezetet, de természetesen a legjobb a hulladékmentes életmód lenne. 

 • Elajándékoztam azokat a ruhákat amikre nem volt szükség, mert mások segítése szintén fejleszti az önbizalmat.

 

A megnövekedett önbizalom szinttől függetlenül számos egyéb pozitív hatást tapasztaltam a takarítás során:

 

 • Segített összedni a gondolataimat. Könnyebb koncentráni egy feladatra, ha nincs körülöttünk rendetlenség.

 • Hatékonyabb lett a munkám.

 • A takarítás jó edzés, ha szokássá alakítod, fitten tart. Én határozottan jobban éreztem magam a bőrömben és általában izomlázam is van tőle.

 • Boldogabbnak érzem magam és jobb érzés otthon maradni és pihenni.

 • Gyorsabban segített elérni a céljaimat.

 • A családomra is pozitív hatással van.

 

A rendszeres takarításnak és rendrakásnak köszönhetően az életünk is összeszedettebbé válik, növelni fogja az önbizalmunkat és az energiaszintünket, végül de nem utolsósorban pedig boldogabbá válunk tőle.

 

Ha mostanában még nem takarítottad ki az otthonodat vagy a dolgozószobádat, kezdd el ma és hamarosan te is érezni fogod a pozitív hatását.

 

 

(Az angol fordítás megtalálható a www.confidenceinlife.com oldalon. Miért hasznos a kétnyelvű olvasás? Ha angol nyelven is elolvasod a bejegyzéseket, ezzel fejleszted a szövegértésedet és a szókincsedet is. A fejlődéshez fontos a rendszeresség, így ha szeretnél értesítéseket kapni a legújabb tartalmakról, iratkozz fel a hírlevélre és likold a facebook oldalt!)

 

Legújabb tartalom

Nincs még fiókod? Regisztrálj!

Jelentkezz be

FELIRATKOZTÁL MÁR? Ha szeretnél értesítést kapni a legfontosabb cikkekről, iratkozz fel a hírlevélre! :)

Please enable the javascript to submit this form