Hogyan válhat valóra az álmunk ?

2020. november 08. by
Az álmok és a célok Az álmok és a célok
Értékelés:
(0 szavazat)

Mindannyiunknak vannak álmai, de van akié megvalósul, van akié pedig nem. Hogy miért van ez így?

 

Talán mert nem mindenki egyformán szerencsés. Vagy a karma erősebb, mint a vonzás törvénye. Vagy egyszerűen csak egyeseknek rosszabb sors adatott.

 

Mindenesetre egy dolog biztos, mégpedig az, hogy mi magunk is felelősek vagyunk azért, hogy álmaink megvalósuljanak, hiszen nem elég csak elmélkednünk rajta, tennünk is kell érte. Ezáltal céllá alakítjuk őket, amit pedig végül nagyobb valószínűséggel érhetünk el, ráadásul közben az önbizalmunk is növekedni fog.

 

Ehhez először is fontos meghatároznunk azt, hogy pontosan mit is akarunk, milyen időpontra, és mi kell hozzá. Ezután pedig nincs más dolgunk, mint a végső célunkhoz vezető utat előre apró lépésekre bontani, ezeket pedig a napi szintű tervezés során betartani.

 

De hogyan is néz ez ki a gyakorlatban?

 

  • Például ha nyelvvizsgázni szeretnénk, először is ki kell találnunk, hogy mikorra akarjuk kitűzni az időpontját.

 

  • Persze azt is fel kell tudnunk mérni, hogy pontosan milyen szinten állunk, amihez pedig célszerű szakember segítségét igénybe vennünk, azaz felkeresni egy nyelviskolát vagy egy magántanárt.

 

  • De saját magunkat is letesztelhetjük, mivel célirányos feladatok megoldása után mi is láthatjuk, hogy melyik az a terület, ami leginkább jobban fejlesztésre szorul.

 

  • Ezután el kell készítenünk az adott napi teendők listáját, hogy követni tudjuk milyen ütemben kell haladnunk, ráadásul sokkal könnyebb egyszerre csak egy dologra koncentrálni. Ehhez persze nagyfokú kitartásra van szükségünk, ami csak az elején lesz nehéz.

 

  • Amint szokássá alakítottuk a tanulást, gördülékenyen fog menni, a végén pedig biztosan átmegyünk a nyelvvizsgán.

 

Fontos továbbá, hogy maradjunk a realitások talaján, és ne vállaljuk túl magunkat. Ha esetleg valamelyik tennivaló mégis elmarad az aktuális hangulatunk vagy váratlan események miatt, tervezzük át azt a következő napra. Így összességében véve a kemény munka mellett lesz lehetőségünk másra is, például a pihenésre, és az adott pillanat megélésére.

 

Hiszen önmagában a céljaink elérése nem feltétlenül fog minket boldoggá és magabiztossá tenni, így nem tanácsos mindent feláldoznunk miattuk, beleértve saját magunkat is. Érdemes egy olyan arany középutat választani, amin a napi szintű feladatok megoldásával mi magunk úgy váltjuk valóra álmunkat, hogy közben a rendszeres feltöltődésünkre is szánunk időnk.

 

 

 

(Az angol fordítás megtalálható a www.confidenceinlife.com oldalon.)

 

Legújabb tartalom

Nincs még fiókod? Regisztrálj!

Jelentkezz be

FELIRATKOZTÁL MÁR? Ha szeretnél értesítést kapni a legfontosabb cikkekről, iratkozz fel a hírlevélre! :)

Please enable the javascript to submit this form