21 ok amiért jó ha van macskád

2021. január 03. by
A macska boldoggá tesz A macska boldoggá tesz
Értékelés:
(0 szavazat)

Volt idő, mikor én sem értettem, mi olyan jó ezekben a kis ,,szőrgombócokban”, mert akkor még nem tudtam, hogy

 

mennyi örömet okoznak. Ma viszont már nem tudnék nélkülük élni. Hogy miért jó macskát tartani? Megpróbáltam összegyűjteni az okokat, így lássuk hát a listát!

 

1. A macskák üdvözölnek, amikor hazaérsz. Egy streszes nap után mikor belépsz a házba, biztos lehetsz benne, hogy ő egyből ott terem, hogy köszöntsön téged. Az első cicám, Hógolyó, úgy várt engem, mint egy kutya, volt úgy, hogy órákon át. Zoknis pedig még a kocsim  hangját is felismeri, aztán rohan is puszikat osztani a kezemre.

 

2. Érzelmi támaszok a nehéz idők alatt. Segítenek az embereknek gyorsabban túljutni a problémájukon.

 

3. Pozitív érzelmeket adnak. Emlékeznek a kedvességre amit kapnak, és vissza is adják azt.

 

4. Nagyszerűen tarthatóak lakásban. Azonnal megtanulják használni az almot, nem kell őket kivinni többször egy nap, és kevesebb a helyigényük is.

 

Happy relaxing again

 

5. Függetlenek, és nem igényelnek nagyfokú figyelmet egész nap. Körülbelül 15 órát alszanak, és amikor othon vagy, egyszerűen csak örülnek, hogy a közeledben lehetnek.

 

6. Társaságot adnak. Általában csak ülnek melletted, amikor dolgozol vagy tévét nézel, vagy csak dorombolnak az öledben. Még ha szingli vagy, akkor sem érzed magadat magányosnak, mert van valaki akit szerethetsz, és aki viszont szeret.

 

Happy relaxing

 

7. Szépek. Néha egyszerűen csak elég nézni őket, és máris jobb lesz a napod.

 

8. Nyugodtabb leszel tőlük. Ráadásul jobban is alszol a kisállatod miatt.

 

9. Dorombolnak. Tudtad, hogy már régóta úgy gondolják, hogy a dorombolás (ami 20-140 Hz) gyógyítja az emberi csontokat és izmokat? Az Állatvilág Kommunikációs Kutatási Intézet tanulmánya szerint ezen kívül csökkenti még a fájdalmat, gyógyítja a sebeket, növeli az izmokat, gyógyítja az inakat, az izületeket, és az alvási nehézséget.  Lehet, hogy direkt fekszenek a fájó testrészre, amitől aztán csökken a fájdalom?

 

10. A macskák puhák és bolyhosak. A simogatásuk egy csodálatos és megnyugtató érzés.

 

11. Megnevettetnek. Még az is jót tesz, ha csak macskavideókat nézel. Egy az Indiana Egyetem tanulmánya szerint növelik az energiaszentedet valamint a pozitív érzelmeidet.

 

funny Happy

 

12. Miattuk különlegesnek érzed magad. Happy, az egyik örökbefogadott cicám, úgy néz néha rám, mintha belém szeretett volna. Ettől egyedinek, szerethetőnek, és fontosnak érzem magam.

 

13. Feltétel nélkül szeretnek. Sok szeretetet adnak, sokkal többet, mint amit mi általában adnánk.

 

14. Cukik. Különösen mikor különböző pozíciókban alszanak. Nézd!:)

 

Happy

 

15. Nem kerülnek sokba. Persze van néhány költség, mint például időnként az állatorvos, az oltások, az ivartalanítás, a chip, a bolha elleni cseppek, és természetesen a jó minőségű étel vásárlása. De nem esznek sokat, így összességében véve az nem sok pénzt jelent.

 

16. Csendesek. Ha lakásban élsz és a szomszédaid szeretik a csendet, biztosan nem fogsz reklamációt hallani amiatt, hogy a kisállatod távollétedben zajt csap.

 

Happy sleeping

 

17. Csökkentik az allergiát a gyerekeknél. A Nemzeti Egészségügyi Intézet tanulmánya szerint azoknál a gyerekeknél, akik egy éves koruk előtt macskák közelében voltak, kisebb valószínűséggel alakul ki bármiféle allergia.

 

18. Tiszták. Sok időt töltenek saját maguk tisztogatásával, így csak ritkán kell őket fürdetned, és mindig puhák és tiszták maradnak.

 

19. Van egy hetedik érzékük. Számos történetet olvashatsz arról, hogy hogyan érezték meg a házban a füstöt vagy a gázszagot, megmentve ezzel az egész családot, mivel megérzik, ha valami nem ok a gazdáik körül.

 

20. Csökkentik a stresszt és a szorongást. Így a macskatulajdonosok kevesebb valószínűséggel kapnak infarktust vagy agyvérzést, mint azok, akik nem tartanak macskát.

 

21. Ragaszkodnak a gazdájukhoz. Annál a macskánál, akit családtagként kezelnek, erősebb kötődés fog kialakulni a gazdájával, és úgy fog rá tekinteni, mint az anyukájára.

 

Összeségében tehát, ha úgy döntenél, hogy beszerzel egy szórakoztató és szerető családtagot aki boldogabbá tesz téged, az egyik legjobb amit tehetsz az az, hogy elmész egy közeli állatmenhelyre, és örökbefogadsz egy cicát. :)

 

 

(Az angol fordítás megtalálható a www.confidenceinlife.com oldalon.)

 

A macskák helyes tartásáról itt olvashatsz : Madarak vagy macskák?  

Legújabb tartalom

Nincs még fiókod? Regisztrálj!

Jelentkezz be

FELIRATKOZTÁL MÁR? Ha szeretnél értesítést kapni a legfontosabb cikkekről, iratkozz fel a hírlevélre! :)

Please enable the javascript to submit this form